Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής

Σας καλοσωρίζουμε στον δικτυακό τόπο της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής των Κυθήρων.
Πριν λίγα χρόνια ξεκίνησε σαν ιδέα για μια "μουσική" συνάντηση   των ντόπιων καλλιτεχνών των Κυθήρων και τελικά η γιορτή μουσικής τείνει να γίνει το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό γεγονός του νησιού σε τοπικό επίπεδο. Πλήθος καλλιτέχνες, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, μας χαρίζουν την αγάπη τους για τη μουσική και καλοσωρίζουν μουσικά το καλοκαίρι.
Μπείτε λοιπόν στο ρυθμό τους και απολαύστε ακόμα μια Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής στά όμορφα Κύθηρα.

Τα νέα μας

Ερχεται η γιορτή !
  Ετοιμάζετε πυρετωδώς η γιορτή στα Κύθηρα και φέτος. Ντόπιοι μουσικοί, επαγγελματίες και οργανωτές ενεργοποιήθηκαν ξανά για την μεγαλύτερη συναυλία του χρόνου.

Επικοινωνήστε με τους τοπικούς συντονιστές για να ενταχθείτε στο πρόγραμμα της γιορτής.


Σύνδεσμοι :

Europeanmusicday.eu
Europeanmusicday.gr
 
Η Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής γίνεται πραγματικότητα με την ευγενική χορηγία και υποστήριξη του Δήμου Κυθήρων

τα Κύθηρα γιορτάζουν!

Η γιορτή μας ενώνει ...

Τα Κύθηρα ήταν από τα νησιά της Ελλάδας που εντάχθηκαν γρήγορα και επιτυχημένα στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής.
Το καλοκαίρι του 2011 με φόντο το φωτισμένο κάστρο της χώρας ξεκίνησε μια διοργάνωση μαμούθ για τα δεδομένα των Κυθήρων.
Μουσικοί, χορευτές, ηθοποιοί, αθλητές, ζωγράφοι καθώς και κάθε άλλης μορφής καλλιτέχνες, πρόσφεραν μοναδικό θέαμα σε εκατοντάδες θεατές που ήρθαν από όλα τα μέρη του νησιού για να τους απολαύσουν.
Ήταν το καλύτερο ξεκίνημα για την γιορτή !
Το 2012 η γιορτή μεγάλωσε και πραγματοποιήθηκε σε δύο διαφορετικά μέρη του νησιού, στην Αγία Πελαγία και τον Αυλαίμωνα.
Λαϊκοί και παραδοσιακοί ήχοι παιγμένοι από Κυθήριους μουσικούς ξεσήκωσαν τον κόσμο που παρακολουθούσε την συναυλία στην Αγία Πελαγία. Τοπικά χορευτικά συγκροτήματα με παραδοσιακές στολές παρουσίασαν επίσης όμορφους χορούς.
Η Έντεχνη και η Ροκ σκηνή ξετυλίχθηκαν στο γραφικό λιμανάκι του Αυλαίμωνα την επόμενη μέρα με φόντο το ηλιακό ρολόϊ. Μουσική συνάντηση Κυθηρίων και φιλοκυθηρίων μουσικών, η βραδιά αυτή ήταν από τις πιο όμορφες του καλοκαιριού.
Η φετινή γιορτή έρχεται … ας την στηρίξουμε όλοι μαζί !